Csapatunk augusztus 16-án szerdán érkezett meg Győrbe a Széchenyi István Egyetemre. Elfoglaltuk az általunk választott boxot és a szálláshelyünket is.

A csütörtöki napon felkészítettük autónkat a gépátvételre. A KMS17 áttekinthető és pontos felépítése révén gyorsan, gond nélkül vette a kötelező ellenőrzések állította akadályokat, valamint megfelelt a borulásvizsgálaton és a zajteszten is, így a napzáró megbeszélésen együtt örülhettünk annak, hogy autónk hosszú évek viszonylatában a leghamarabb kapta meg a minősítő matricákat a dinamikus versenyszámokra.

A pénteki napon a Design Reporttal kezdtünk, vagyis dokumentációnk alapján bemutattuk a zsűrinek a KMS17 több részegységét és a tervezés folyamatát. Ezt követően előadtuk üzleti tervünket, melyben szponzort kerestünk autónk sorozatgyártásához. Utóbbiak összesített eredménye 35. helyre volt elegendő a 44-ből.

A statikus versenyszámokkal párhuzamosan a Fékteszt és a Gyorsulás zajlott pénteken.
A pálya kifogásolható biztonsági állapota miatt szombat helyett vasárnapra halasztották a szervezők az Autocross-t, amelyet sikeresen teljesítettünk a felszáradt pályán. Az Endurance versenyszámot nem rendezték meg idén a Formula Student Hungary-n.

Heimler Tamás csapatkapitány így értékelte a KEFO Motorsport szereplését:

A szervezésről, illetve a fennakadásokról nem szeretnék külön beszélni, ezekről már mindent elmondott Sipos Gábor a BME FRT csapatfőnöke, illetve Kósa Roland speaker. Ehelyett inkább a csapat szerepléséről szólok pár szót.

Az látszott a gépátvétel, illetve a statikus versenyszámok során, hogy a csapat rengeteg fejlődött az FSEast óta, sokkal összeszedettebb, rendezettebb volt. Láttam, hogy mindenki igyekezett 100%-on teljesíteni. Ennek is köszönhetőek valószínűleg a dinamikus versenyszámokban elért eredmények, mindenhol a középmezőnyben végeztünk, tehát az év eleji célunkat elértük. A statikus versenyszámokban van még hova fejlődnünk, de jó úton haladunk, láttuk hiányosságainkat, és ezekből fogunk építkezni jövőre.

Büszke vagyok mindenkire, aki szívét-lelkét beletette a csapatmunkába idén. Ezzel a felállással ez volt a legsikeresebb évünk. Eddig. De jövőre sem állunk meg, a tervek már megvannak, illetve nagyon készülünk a 2018-as szezonra.