Csütörtökön délelőtt érkezett meg csapatunk és azonnal megkezdtük a sátortábor felállítását az örkényi Euroring területén. Népes közösség gyűlt össze az Eastre, hiszen érkeztek hallgatók Törökországból, Csehországból, Oroszországból, Hollandiából, Németországból, de például amerikaiak is képviseltették magukat. Magyarországról a KEFO Motorsport mellett a győri ArrabonaRacing Team és a budapesti BME Formula Racing Team jött.

Az izgalmak a pénteki napon kezdődtek, amikor autónk, a KMS17 fokozatosan, a többiekhez képest gyorsan megkapta a versenyzésre feljogosító, minősítő matricákat. A KMS17 a billenőasztali vizsgálatot, valamint a fék-, illetve zajtesztet is sikeresen teljesítette. Összefoglalva: autónk megfelelt a gépátvételen, és engedélyt kaptunk a hétvégi versenyzésre. Ezzel párhuzamosan zsűri előtt szerepelt a csapat másik fele a statikus versenyszámokban. Vagyis üzleti prezentációt és tervezési beszámolót is kellett tartani versenyautónkhoz kapcsolódóan. Utóbbiak összesített eredménye a 32. helyre volt elegendő.

A megtakarított időt további tesztelésre használtuk fel, amely során problémánk jelentkezett a féltengellyel. Ugyan a csapat közös erővel dolgozott a hiba elhárításán az alkatrészbeszerzés és a szerelés területén, sajnos a szombati Skid Pad és Gyorsulás versenyszámokról lekéstünk. Az Autocross-t viszont sikeresen teljesítettük ezt követően.

A legbüszkébb pillanatok vasárnap következtek, ugyanis a KEFO Motorsport 2014 után először teljesítette hiba nélkül a hosszú távú versenyszámot, az Endurance-ot. A közel 40 fokos hőség ellenére autónk meghajtása rendben tette dolgát, és jó eredménnyel haladtunk át a célvonalon a pilótacserével tarkított, több mint 20 km-es távnak megfelelő megmérettetésen. Büszkeséggel tölt el minket, hogy a 38 résztvevő csapat közül a 14. helyen végeztünk a kétségkívül legkeményebb dinamikus versenyszámban.

A KEFO Motorsport most az augusztusi, győri versenyhétvégére, az FSHungary-re készül. A következő napokban autóellenőrzésre és apróbb javításokra, módosításokra kerül sor. Köszönünk minden támogatást! #makesomenoise

Widner Attila így értékelte a hétvégét:

Csapatunk évközbeni kemény munkája meglátszott jó eredményünkön, különösen a hosszút távú, megbízhatósági versenyszámban. Az ellenőrök részéről pozitív visszajelzéseket kaptunk idei autónkkal kapcsolatban, akik elsősorban az áttekinthetőséget értékelték a KMS17 felépítésében és alrendszereiben.

Erőn felül dolgoztunk pénteken és szombaton a sérült féltengely alkatrész cseréjén, egyszerre indítottunk A, B és C tervet útjára, hogy minél előbb menetkész legyen a KMS17. Mindössze egyetlen egy perccel csúsztunk ki az időből, ami továbbra is az egyik legnagyobb ellensége a formulás csapatoknak. Sajnos ez a versenysport velejárója.

Külön köszönetet szeretnék mondani szponzorainknak, akik nélkül nem lehettünk volna történelmi pillanatok részesei vasárnap: csapatunk 2014. után először és jó helyen végezve teljesítette az Endurance-ot. Köszönöm a csapattagok rengeteg munkáját, amely az összetettbeli 28. helyhez segítette hozzá a KEFO Motorsportot. Hajrá KMS! Formula Stundent Hungary, jövünk!