Júniusi beszámoló

HyperWorks konferencia

Csapatunk képviseltette magát az idei HyperWorks konferencián. Az S&T Hungary által megrendezett eseményen a legújabb modellező szoftvercsaládokról hallhattunk, illetve számos konkrét

feladat érdekességeibe is beavattak minket. Több nagy ipari vállalat is tartott bemutatót a tevékenységi körében felhasznált szimulációs szoftver segítségével elkészített termékekről. A modellezés és a szoftvercsaládok csapatunk számára is kiemelten fontosak, hiszen le kell ellenőriznünk alkatrészeinket az összetett igénybevételekre. Ebben az S&T támogat minket.

Évzáró Kecskeméten

A 2017-es tanév lezárására a városi főtéren került sor, ahonnan nem hiányozhattak a járműépítő csapatok sem. Versenyautónk továbbra is nagy népszerűségnek örvend korosztálytól függetlenül, ahogy a Múzeumok Éjszakáján, úgy most is gyermekek és felnőttek is megnézték négykerekűnket.

Gyártás

Elkészült a KMS17 több kulcsfontosságú eleme, nevezetesen az ülés és a tank. Előbbit több rétegből, laminálással állítottuk össze, utóbbit hegesztéssel alkottuk meg.

 

Motorindítás

Életet leheltünk versenyautónk új szívébe. Az új blokkhoz új szívó- és kipufogórendszer társul, így a motorvezérlőn is állítani kellett. Hatékonysága és teljesítménye javult. A folyamat során fontos, hogy minden szenzor megfelelően működjön, vagyis tudjunk mérni például olajnyomást és hőmérsékletet is.