? KEFO Motorsport

18-21Augusztus


Formula Student Hungary


Augusztus 18-án megérkeztünk a második versenyünkre. Ismét a gönyűi kikötőben adhattunk számot a tudásunkról. A csütörtöki napon adminisztrációs hiba miatt nem kerültünk sorra a gépátvételen, viszont pénteken annál könnyebben teljesítettük azt. A statikus versenyszámokban láthatóan jobbak voltunk, mint az első versenyünkön. A nap végén tesztelésre is jutott időnk.
Bizakodva vártuk a szombati napot. Az aznapi dinamikus versenyszámokon sikeresen vettünk részt. Gyorsulásban a 44-ből, a 21. helyezést értük el. Az autó ezen a versenyen már nem csak teljesítette a számokat, hanem értékelhető időket is elért.
Vasárnap reggel az endurance-ra felkészítettük az autót, majd vártuk, hogy szólítsanak minket. Azt hittük, minden rendben megy, amíg nem kellett egy előzés miatt félre húzódnunk. Ekkor egy lefulladás után a pilóta nem tudta az autót újraindítani. Ebből tudtuk, hogy gond van a töltéssel, ami miatt lehetetlen lett volna folytatni a versenyt. Az endurace nehézségét mutatja, hogy a csapatok fele feladni kényszerült.
Ezzel együtt második versenyünkön a 31. helyezést értük el a 44-ből.