? KEFO Motorsport

28-31Július


Formula Student East, az első próbatétel


Július 28-án délután érkeztünk meg Győrbe. Szinte az egész úton szakadt az eső, de a pályára érve, már napsütés fogadott bennünket. Boxunkat berendeztük, majd felkészítettük a gépátvételre az autót. A bírák néhány apróbb hibára lettek figyelmesek, melyek javítását a délután folyamán elvégetük, ezek után a matricát megkaptuk.
Péntek a statikus versenyszámok napja volt. Bemutattuk a Businnes Plan-t, elbírálták a Cost Report-ot, valamint a Design Report-ot is előadtuk a nemzetközi szakmai zsűrinek. Az idő szűke miatt, aznap csak a Tilt Test-re és a mérlegelésre jutott időnk.
Szombaton a gépátvétel utolsó lépéseit teljesítettük. Először hangteszt, majd fékteszt következett. Mivel ezeket sikeresen teljesítettük, elindlhattunk az aznapi versenyszámokban, a Skidpad-en és a gyorsuláson. Délután az Autocross következett. Csapatunk elégedetten tért vissza a táborhelyre aznap.
Vasárnap az Endurance várt ránk. Az Atocross időeredménye alapján a elsők közt indultunk. A versenyszám teljesítése közben, a váltó mechanizmusunk, majd a láncfeszítőnk is megsérült. További hibák elkerülése végett, a versenyt megszakítottuk.
Összesítettben a 23. helyezést értük el.