ANSYS konferencia

Több csapattagunk is részt vett a 2017. áprilisi ANSYS konferencián. Az eseménynek a budapesti Hotel Aquaworld Resort adott otthon. Számos új és szakavatott felhasználóval beszélgethettünk. Az előadások témái között több továbbgondolt szakdolgozat is szerepelt, amelyeknél meghallgathattuk az áramlástannal kapcsolatos eszmecseréket, így új tapasztalatokkal tértünk haza.

Parkoló parádé

Még a helyére sem állítottuk be versenyautónkat, máris nagy népszerűségre tettünk szert a Hungexpón, gyorsan elárasztottak minket a vendégek. Az érdeklődők nagy többsége még nem találkozott velünk, de akadtak, akik hallottak már a Formula Student versenysorozatról, vagy éppen más csapattal már szerepeltek is rajta korábban, sőt néhányan a márciusi AMTS-ről emlékeztek ránk. Nagy mennyiségű szóróanyagot osztottunk szét, helyszíni készletünk teljesen kimerült. Érkeztek kérdések természetesen a versenyautóról, a versenysorozatról és a Pallasz Athéné Egyetemről is.

Tavalyi versenyautónkkal sikeresen teljesítettünk két hosszútávú futamot. Hiba nélkül, megfelelő idő alatt, kevesebb üzemanyaggal értünk körbe a kétszer 22 km-en, amely elsősorban az új motorvezérlésnek köszönhető. További értékes adatokat gyűjtöttünk, amelyekre az idei versenyautó finomhangolásakor nagy szükségünk lesz.

Gyártás

Április hónapban vízvágásra küldtünk több alkatrészt, amelyekhez megérkezett az alapanyag. Emellett a különböző szerszámok elkészítésével és hegesztésével is haladtunk. Az összeszerelés fázisába érkeztünk, így rendkívül fontos, hogy kint lévő alkatrészeink készen beérkezzenek hozzánk, hiszen csak így tudunk működőképes autót készíteni a megadott határidőre.

Szponzoraink

Áprilisban az alábbi cégekkel bővült támogatói listánk: Sensata Technologies Inc., Tyco Electronics Hungary Kft., Fer-Vill Kft., Szimikron Kft., UniTurn Kft., Tom-Ferr Zrt., SKPower, Metalconstruct Zrt., LM Technik Kft., Bárdi Autó Zrt. Kecskemét, Car-Max Kft. Új és meglévő szponzorainknak ezúton is köszönjük segítségüket.

Látogatás a Hungaroringen és a Béke Általános Iskolában

A Nivó Motorsport jóvoltából több csapattagunk is részt vehetett a Formula Renault sorozat hungaroringi versenyhétvégéjén áprilisban.

Nemcsak az autók műszaki tartalmáról, hanem a boxban zajló munkáról és a szériáról is megtudhattunk többet.

Az általános iskolai bemutatón közel száz felsős fiatal előtt meséltünk munkánkról, csapatunkról, egyetemünkről. Mondanunk sem kell, nagy érdeklődés övezte versenyautónkat és bemutató alkatrészeinket.

Csapatunk szerepelt a helyi újságban. Bemutatkozó cikkünkben ismertettük terveinket az idei szezonra vonatkozóan, emellett szó esett a Formula Student versenysorozatról és előrelépéseinkről.

Gokartozás Hargitai Racing Teamnél

Pilótáink felkészülését a Hargitai Racing Team segíti. A többszörös országos és régióbeli bajnok csapat félnapos programjain személyre szabottan kapunk tanácsokat vezetéstechnikai vonatkozásban. A gokartos gyakorlás nélkülözhetetlen, hiszen friss reflexekkel kell nekivágnunk a teszteknekés később a versenyeknek is.