? KEFO Motorsport

2017Március


Eseménydús március


Design bemutató

Március elején hullt le a lepel legújabb autónkról, a KMS17-ről. A Design Freeze eseményen hivatalosan megmutattuk szponzorainknak, tanárainknak legújabb terveinket. Dr. Lukács Pál tanszékvezető úr bevezetőjét követően a csoportvezetők rövid összefoglalóban ismertették eddigi eredményinket és jövőbeli fejlesztési terveinket. Megtisztelő volt számunkra a győri Arrabona Racing Team látogatása is, akikkel azonos versenysorozatban küzdünk, de jó kapcsolatunk révén egy-egy tanáccsal kölcsönösen segítjük egymást. Az érdeklődőknek ezúton is köszönjük a részvételt.


RendezvényekKEFO Motorsport több helyszínen is képviseltette magát márciusban. Tavalyi versenyautónkkal látogattunk el a Nívó Motorsport családi napjára. Solton a főzőverseny és a különböző gyermekbarát programok mellett tekintélyes szerepet kaptak a négykerekűek is, így az autószerelmesek is elégedetten távozhattak. A KMS16 több bemutató körön át hallatta hangját a nézőközönségnek.

Az idei AMTS rendezvényről sem hiányozhatott csapatunk. A köztudottan autórajongó, autóépítő és ?átalakító vénával rendelkezők legnagyobb országos találkozóján külön standot kapott a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem, így az érdeklődők a KEFO Motorsport munkáját is megtekinthették. A tuning show-ra néhány érdekes, 2017-es alkatrésszel is készültünk, amelyek segítségével kézzel foghatóan tudtunk magyarázatot adni az érdeklődőknek, hogy adott pontokon hogyan értünk el súlycsökkentést és merevségjavítást. A bátrabbak néhány fotó erejéig a pilótafülkéből szemlélhették a nagyvilágot, a lehetőség meglepő módon a tizenévestől egészen az ötvenes korosztályig osztatlan sikert aratott.

Gyártáskezdés

Örömmel jelentjük, hogy több tekintetben is előreléptünk márciusban. A vázalapanyag-beszerzést hajlítás és vágás követett, valamint már a hegesztéssel is végeztünk. Elkészült a KMS17 csontváza.

A lemezalkatrészek ellenőrzése lezajlott, a modellek várják a lézer- és vízvágást. A burkolat ősmintáit, a negatív szerszám mart alapját képező polisztirol tömböket méretre vágtuk és összeállítottuk.

Toborzás

2017-es csapatunk újult erővel kezdett neki a fejlesztésnek. Jelentősen, közel kétszeresére nőtt létszámunk, amely gyorsabb és áttekinthetőbb munkát tesz lehetővé: az újragondolt csapatstruktúra révén jobban tudjuk felhasználni erőforrásainkat, javult a kommunikációnk és hatékonyságunk.

Ne feledjük, a Formula Student versenysorozat legnehezebb része továbbra is a kifogástalan szervezés és igazgatás megvalósítása, amely még a tervezés okozta nehézségeknél is nagyobb kihívás elé állítja a csapatokat világszinten!

Csapatépítés

Hallgatói Szolgáltató Központ színvonalas programjain fokozatosan eggyé kovácsolódik a társaság. Az egyszerűtől az összetettig mindenféle feladatok során mértünk össze képességeinket, mutattuk meg kreativitásunkat. A legfontosabb az önismereti teszt volt, amely alapján ? a végzés éve és az egyéni leterheltség figyelembevétele mellett ? elemezzük a részlegeket, csoportvezetőket, hogy az azonos téren a leghatékonyabb és legkreatívabb egyéniségek dolgozhassanak együtt, ugyanakkor mindenki érvényesülhessen. Természetesen közös kirándulás is szerepelt a programok között.

Oktatás

Márciusban a Henkel jóvoltából jobban megismerkedhetünk a versenysportban is használt ragasztóanyagokkal. Az oktatás bemutatóval párhuzamosan zajlott, a vonatkozó termékpaletta bemutatásával és a katalógus átböngészésével újabb lehetőségek nyíltak kötéseink erősítésére.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!


*kötelező mezők