? KEFO Motorsport

03Szeptember


Véget ért a 2015-2016-os szezon.


Csapatunk számára véget ért a 2015-16-os Formula Student szezon. Hatalmas változásokon estünk át az év során. Rengeteg új taggal bővült a létszám, ezért a hangsúlyt az idei évben az új csapattagok tanítására, illetve a csapategység kialakítására fordítottuk.
Az előző évekkel ellentétben két versenyen is részt tudtunk venni, ami a tapasztalatszerzés mellett hatalmas motivációt jelentett.
Az eredményeket tekintve sajnos nem tudtuk kihozni a maximumot sem az autóból sem a csapatból.
Az első megmérettetésünk a Formula Student East volt. Több problémába is ütköztünk a verseny alatt, amiket azonban ki tudtunk javítani, így a versenyszámok nagy részét teljesítettük. Számos műszaki hiba miatt, az endurance-t végül nem tudtuk befejezni, ezért az FS East versenyt a 23. helyen zártuk.
A következő próbatétel egy hónappal később várt ránk a Formula Student Hungary-n. Csapatunknak volt ideje kijavítani az előző versenyen előjött hibákat, illetve a pilótáinknak is volt lehetőségük gyakorolni. A két verseny között észrevehető különbség mutatkozott a csapat szervezettségét illetően. Minden olajozottan működött, könnyen átmentünk a gépátvételen és a statikus versenyszámok is jobban sikerültek. A dinamikus versenyszámokon a középmezőnyben tudtunk teljesíteni. Sajnos az akkumulátortöltéssel gondjaink akadtak így nem tudtuk befejezni az endurance-t. Végül a 31. helyen végeztünk a 44-ből.